tisdag 17 februari 2015

Det börjat närma sig.

De sista arbetsdagarna i Sverige, de sista lådorna att packa, de kvarvarande sakerna att magasinera.

För alla er som flyttat så vet ni säkert hur många vändor med släpvagnen man får ta innan man är klar. Vi däremot ska packa allt som ska med till vårt nya liv på endast ett släp.

Rätt skönt att rensa ut alla onödiga saker förvisso, men dumt att inte ta med det som man verkligen behöver.
Tanken är ju att vi ska leva ett bra mycket billigare liv. Så att köpa in en massa nya nödvändiga prylar är inget vi vill börja med. Så det viktigaste får vi försöka att få med oss.

Lite kluven till att lämna alla mina blommor här hemma, men det finns ju massor dit vi ska.
Har inte heller kunnat luska ut om dom ens får vara med?!
Blir nog att ta med en del sticklingar och skott.
De som överlever resan planterar jag om när vi kommer fram.
4 kommentarer:

 1. Vän till mig flyttade ner till Spanien i våras och efter att hon och hennes man bla blviit lurade på pengar av den som skulle hjälpa dem och även blivit hotade för att de inte köpte en ac till huset de hyrde så flyttade de hem till Sverige i dec. De hade inte tagit reda på tillräckligt om bla 9-nummer som inte kostar många kronor i Sverige men som deras hjälpare tog ut oanständigt mkt pengar för, att fixa. Vattnet går inte att dricka i Spanien men hur är det i Portugal ? Måste man köpa allt dricksvatten? Det kan bli dyrt i längden och det blev det för dem

  SvaraRadera
 2. Vi är pålästa och sköter all administration själva.
  Att planera är A och O samt att man ska vara väl medveten om att mycket ser annorlunda ut mot i Sverige.
  I vissa kommuner i Portugal är vattnet drickbart, men långt ifrån alla. Vi köper vatten på flaska så som man gör då man turistar utomlands, hushållsvatten till disk och tvätt ingår i hushyran.

  Ja, det kan nog bli dyrt som sagt var om man inte sköter det mesta själv och dessutom inte i förväg har tagit reda på hur saker och ting fungerar :)

  SvaraRadera
 3. Hej. Kul hitta er blogg. Vi håller på med flytt till Portugal. Köpt ett renoveringsobjekt i kommunen Figueiro dos Vinhos. Just nu är det svårast få tag i hantverkare. De som kan engelska har hutlösa priser. Helt vansinniga. OM vi får till stånd kök och tvättstuga så flyttar vi till sommaren. Vårt hus i Sverige är sålt inkl en stor vacker trädgård. Grejerna står i magasin. Vi försöker förstå byråkratin kring att skriva sig här och skattskriva sig. Jag har tjänstepension. Gubben är hantverkare men han kan inte göra allt i huset. Det är verkligen ett renoveringsobjekt. Vore kul ha lite kontakt med andra svenskar så alla inte behöver göra samma misstag!
  Sirkka Lisa Pertunkari och Dick Eriksson
  vi har dagbok på Facebook Sirkka Lisa Pe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har börjat med att hyra ett hus och hyra ut vårt egna i Sverige.
   Fiscalnummer (skattenummer) får man på det lokala kommunkontoret. Börja där så kan dom säkert hjälpa er vidare med allt annat.
   Vi är helt nya på Portugal och har i princip aldrig varit här innan vi kom i Torsdags!

   Hälsningar Susanne och Matz

   Radera