tisdag 24 mars 2015

Sökandet efter ett hus har startat.

Då har vi så smått börjat söka på den Portugisiska hus/gårds marknaden.
Det vi redan sett är att det finns en uppsjö av mäklarfirmor, räknade till sju stycken runt ett och samma torg i Caldas i går.

Redan i Sverige började vi så smått kolla in objekt, prisbild och olika regioner.
Portugal är till ytan ett relativt litet land och det består av olika "landskap" och regioner. Allt från väldigt typiskt medelhavsklimat till rena bergsregioner som till och med får snö och rätt mycket frost vintertid.

Vi föll dock rätt tidigt för just den regionen vi av en slump hamnade i då vi sökte en tillfällig bostad att hyra för vår första tid i Portugal. Regionen har ett behagligt klimat med årsvariationer i temperaturen från lägst -2 grader, vintertid till max +40 grader, sommartid.

Vi har nära till Lissabon, flygplats, IKEA! ;) havet, golfbanor, sevärdheter mm och klimatet är rätt likt vilken Svensk sommar som helst, bara det att här är det "svensk sommar" året runt.

Antal objekt ute på marknaden är oräkneliga! Allt från rena ruiner till helt skapliga "klara att flytta in i hus" finns i massor! På en kilometer av valfri bilväg så ser man lätt 5-6 "Venda-se" av olika slag.

En "vanlig" villa på i runda slängar 150-200m2 med ca 1000-2000m2 land i det här skicket ligger på ca 100.000 euro

Så vi har som sagt börjat leta permanent boende här i Portugal. Har några intressanta objekt att titta närmare på och en bra kontakt på en lokal mäklarfirma som kommer att uppdatera oss då det dyker upp något som passar in på det vi beskrivit att vi letar efter här nere.

1 kommentar:

  1. Matz kontakta mig på SKYP,,alinhans, eller på telefon, ni har mitt nummer, så ni slipper göra om samma misstag som en del här har gjort, fall inte för det romantiska, köp ett hus där ni kan bo även när den förta förälskelsen har gått över, och det går fort efter att ni har klippt allt som ska klippas.
    Hasse i Tomar. Ni har väl kollat in Festa dos Tabulerios på nätet. den största festen i Portugal,,, sist kom det 500 000 tusen besökare.

    SvaraRadera