tisdag 16 december 2014

Administration och hus

Nu har vi skickat in uppgifter till mäklaren som sköter uthyrning av huset vi tidigare visade. Vi kommer att flytta in i huset officiellt från den 1:a mars, men det är flexibelt och vi kommer in lite tidigare om vi vill. Med en hyra på €300 och övriga kostnader på ca €100/månad (bredband/värme/vatten/el) så kommer det att bli väldigt billigt att leva under våren i Portugal. Det kommer alltså under 3-6 månader att bli en bas för oss, vilken vi kan utgå ifrån för att leta på ett eget boende för framtiden.

Jag har även varit i kontakt med Portugals ambassad i Stockholm för att be om hjälp angående inregistrering av svenska fordon i Portugal. Det är ganska mycket dyrare att köpa bil där nere än hemma i Sverige, men även ordentligt krångligt att registrera in fordon, så vi får se vilka alternativ vi har i slutänden.. Tanken är i alla fall att åka två bilar ner till Portugal, dels en pickup (som är livsnödvändigt om man vill slippa krångel med släp) och våran cab. Jag är inte så sugen på att åka runt i en bil med tak i 30 graders värme ett halvår. :)

7 kommentarer:

 1. Ska bli intressant att följa ert äventyr. Jag funderar själv på samma sak.

  SvaraRadera
 2. Hej
  Hahahaha ja 30 grader hade vi kanske 6 dagar förra säsongen så du kommer nog inte svettasihjäl. Men cab är skönt.
  Vi blir ju i princip grannar så jag hoppas ni kan komma förbi en dag.

  Åse thegoodliving.blogspot.pt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kommer att resa runt i hela Portugal för att se på gårdar och hus som finns till salu, så då kommer caben väl till pass ;)

   Färjan från Göteborg avgår den 23 februari! Klart vi kommer förbi och hälsar på!

   Roger: Bara att följa vår blogg, och andra "emigranters" bloggar. Vi kommer att bli bättre på att uppdatera då vi väl är på plats.

   Susanne och Matz

   Radera
  2. Hej
   Ja om ni vill inåt land så kan ju caben behövas. Där kan det bli väldigt varmt på sommaren. Vår gamla SAAB har ingen A/C så det blev varmt en del dagar förra året. Som tur (?) var det inte så många jättevarma dagar förra året utan det var oftast mycket varmare än i Sverige. Men detta kanske bara gällde för kusten.
   Det skall hur som haver bli kul att träffas.
   Åse

   Radera
 3. Jo Åse har ju helt rätt, så är det ju, en lite bit in i landet ifrån kusten är det varmare men å andra sidan så är det lite torrare också vilket är skönt på vintern, och jag har själv en cabiole och jag vill avråda att ha taket nere för ofta under sommaren om ni inte har något skydd / som en keps eller liknande/ här är solen stark och lite farlig.
  Mitt råd är att skaffa en Portugal karta, enklast ifrån Michelin på nätet och ta en penna och linjal och dela in kartan i 8 delar och tänka på i vilken del ni vill bo.
  Här runt Tomar är vi runt ett hundratal invandrare som umgås i olika former, och vad ni inte vill missa är den kommande festen i sex dagar, det vill säga Festa dos Tabuleiros, kolla det på nätet, det är den största festen i Portugal, sist kom det tydligen cirka en halv miljon besökare.
  Jag har bott här ett par år och det har även Janne & Anna i Alentejo, och vi är flera som kan hjälpa er så ni inte behöver betala för mycket.
  Ha det Gott och jag hoppas att vi träffas, om inte annat så vid Festen den 4-13 Juni.
  Hasse i Tomar

  SvaraRadera
 4. Sorry, ett annat råd är att ni som åker med svenska registreringskyltar. När ni kommer till den portugisiska gränsen kommer dom att uppmana er att svänga in till vänster och registrera ett kontokort och era reg-nummer, Gör inte Det, om ni gör det måste ni betala för motorvägarna vilket är ganska dyrt, och om ni inte gör det så begår ni inget som helst brott och ni kan leva i helmåga.
  Hasse i Tomar
  alinhans@gmail.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi missade helt att svänga av ;) Hittade lite olika info om vad som kan hända och det varnades för böter mm.

   //Suss

   Radera